מהו טיפול תומך?
טיפול פליאטיבי (טיפול תומך), מוגדר על ידי ארגון הבריאות העולמי, כגישה טיפולית כוללנית שמטרתה לשפר את איכות החיים של החולים המתמודדים עם מחלה חשוכת מרפא ובני משפחתם, ועם מאפיינים וקשיים הקשורים למצבי סוף החיים - במטרה למנוע את סבלם ולהקל עליו.
טיפול תומך, משמעותי בעיקר בשלב שבו המחלה לא מגיבה עוד לטיפול מרפא (הקרוי גם טיפול קוראטיבי מהמילה cure). בשלב זה, הדבר החשוב ביותר הוא הקלה על הכאבים ועל סימפטומים נוספים: פיזיים (קוצר נשימה, עייפות, עצירות, בחילות, חוסר תיאבון, קושי להירדם), חברתיים, פסיכולוגיים (דיכאון וחרדה), ורוחניים של החולה.
עם זאת, הטיפול התומך יכול להינתן גם במקביל לטיפול הקוראטיבי, ואז הוא עוזר למטופל להמשיך בחיי היומיום באיכות החיים הטובה ביותר האפשרית, כשהוא ממשיך להיעזר בטיפולים הרפואיים.
בין העקרונות החשובים של הטיפול הפליאטיבי, נכללת הספקת מערכת תמיכה ותקשורת קרובה וטובה, המיועדת להקל על בני המשפחה להתמודד עם הטיפול בחולה הסופני במהלך מחלתו, וללוותם לאחר מותו.
טיפול תומך ניתן על ידי צוות רב-מקצועי והוא כולל לפחות רופא, אחות ועובדת סוציאלית, בהתאם לצורכי החולה ובני משפחתו. הטיפול ניתן לחולה ובני משפחתו בבית, בבית החולים או בהוספיס.
הגישה הפליאטיבית רואה במוות תהליך טבעי, והיא לא נועדה לזרז אותו או לעכב אותו. הטיפול התומך נועד לתת את איכות החיים הטובה ביותר שניתן עד למוות.